Menu

     

Welcome to KonusKessel thermal fluid systems

Established in 1966, more than 50 years of knowledge and expertise in thermal oil,
hot water and steam installations, tailor made systems

Geschiedenis

KonusKessel, een voormalig Duits bedrijf, is opgericht op 1 januari 1966 en was sindsdien jaren actief als leverancier van thermische olie systemen voor de procesindustrie, naverbranders, houtverbrandingsinstallaties, thermische olie ketels voor industrie en chemie en lading- en brandstofverwarmings-systemen voor de scheepvaart.

Gedurende haar bestaan in Schwetzingen, alwaar het hoofdkantoor zetelde, functioneerde het Nederlandse kantoor als verkoop- en engineering- en service bureau voor land- alsmede voor de marinesector. De werkzaamheden waren voor tal van diverse grote klanten, in binnen- en buitenland zoals McCain, Dow Chemical, Shell, Stolt, Vopak etc. Tevens zijn talloze kleine en grote projecten op warmtetechnisch gebied door het Nederlandse bureau gerealiseerd in oa. de textiel- en tapijtindustrie etc.

KonusKessel is in 1994 opgeheven en overgenomen door het Zwitsers bedrijf Bertrams, en onder de naam Bertrams-Konus, verder gegaan. Helaas is Bertrams-Heatec opgeheven, waardoor ook het voormalige deel KonusKessel niet meer als bedrijf actief is.

Echter door de uitgebreide aanwezige expertise in Nederland op het gebied van thermische olie systemen is het in bijna alle gevallen mogelijk, de basisgegevens te achterhalen van de destijds alle divers geleverde KonusKessel installaties. Daardoor bestaat er tot op heden nog steeds de mogelijkheid identieke ketels cq installaties te leveren, conform dit concept. Dit geldt eveneens zijn de gebruikte zaken als branders, pompen en meet- en regelapparatuur bekend, welke destijds gebruikt werden.

De gevraagde ketels zijn uiteraard niet meer via het voormalig bedrijf KonusKessel aan te vragen en te leveren. De mogelijkheid bestaat echter wel deze ketels te verkrijgen en (reserve) onderdelen van de geleverde installaties aan te laten leveren.

Deze mogelijkheid wordt geboden door de nog altijd actief in deze branche zijnde André Bastiani in Nederland. Hij is al sinds de jaren 80 actief in deze branche en maakte deel uit van de Nederlandse vestiging van KonusKessel. Al meer dan 30 jaar biedt hij zijn expertise en know-how aan.

Hij kan u nog steeds informatie verstrekken over deze Duitse kwaliteit ketels, zoals u gewend was in het verleden.

Mocht u informatie wensen, vul dan het contactformulier in.
Ing. André Bastiani
PO Box 160
NL-7480 AD Haaksbergen
The Netherlands
Tel +31 (0) 653231730
E: info@konuskessel.com

KonusKessel thermal fluid systems
Disclaimer